Påskekrim

Image

Vi begynner, du skriver fortsettelsen...


Den lave morgensolen lå som en dø hund over byen, og de regnskylte gatene utenfor bokhandelen var like tomme som gårsdagens halve akevitt og bokhandelen selv.

Ikke at det var noe merkelig i det, noen av delene, det var en ganske kjent tilstand i den lille bokhandelen i bakken som til hverdags titulerte seg som Kirkegaten, men i helgene heller gikk under det mer dekkende navnet Fyllerennå,  og Ingenting å skamme seg over.

Men i dag var det likevel noe som var annerledes, for bokhandleren selv var heller ikke der. Typograf Karsten Hegland derimot, var på jobb, og la straks merke til en sammenkrøllet lapp ved stolen hvor bokhandleren normalt skulle ha sittet og speidet etter kunder.

«Merkelig», tenkte han, knipset filthatten ned i nakken og  trakk antibacen som en kald colt og gav seg selv en grundig dusj før han fisket opp den lille papirballen og leste,  «Skyt ham, ikke vent til jeg kommer!». Typografen løftet den frynsete gamle Borsainoen, klødde seg på sin skalle, og gjorde et kjapt regnestykke før han trakk et lettelsens sukk. Her ble heldigvis ingen regler brutt, så lenge de tre involverte oppholdt seg utendørs i anbefalt avstand til hverandre.  

«Men hvor kunne bokhandleren være? I alle fall ikke på hytta», tenkte Typografen, for selv om det nærmet seg påske med stormskritt, og litt snø, hadde Korona, Erna, Bent og Jan Tore bestemt at ingen fikk lov til å dra på hyttene sine.

Det hadde bekymret bokhandleren og typografen, bekymret dem  såpass at de bestemt seg for å hjelpe menneskene med oppbyggelig litteratur, nå som de fleste var Bak stengte dører i hjemmene sine, og utestengt fra hyttene sine.

De måtte jo ikke miste forstanden, og havne i Clinch med hverandre! Men nå så det ut som om typografen hadde mistet bokhandleren, og hans egen forstand og den planlagt drive by-bokhandelen med kontaktløs levering var i faresonen.

Bekymret leste han de Giftige setningene på lappen om igjen og om igjen. «Den må være skrevet av et Monster, eller i beste fall en Slugger», tenkte han febrilsk,

da noen tok i dørklinken…  

 

Forlag som er tilstede med sine utgivelser i Bokhuset


Placeholder
Placeholder

Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder